workshops

Wilt u zelf eens ervaren hoe het is om sieraden te maken? Bij Spoenk Goudsmid is het ook mogelijk om (een deel) van uw eigen sieraad te smeden. Spoenk geeft daarom workshops op maat om te ervaren hoe het er in het atelier van een goudsmid aan toe gaat.

Zoals er bij koken veel verschillende bereidingstechnieken zijn, kent goudsmeden ook verschillende technieken. Nadat u uw wensen aangedragen heeft gaat u samen met Jacqueline, de goudsmid van Spoenk, een passend en haalbaar ontwerp maken. Hierbij houden wij rekening met uw vaardigheden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het ontwerp te moeilijk is en daardoor niet haalbaar blijkt te zijn. In alle gevallen zorgen wij ervoor dat u uw sieraad zelf maakt èn er ook nog eens professioneel uit komt te zien!

Onze workshops zijn op maat waardoor u zelf de grote van de groep bepaald en u (en uw groep) onze volledige aandacht krijgt. Doordat u privé lessen volgt leert u sneller. Hoe we te werk gaan en welke technieken we gebruiken hangt af van het ontwerp. We werken in principe in lessen van 3 uur omdat onze ervaring is dat hierdoor de mooiste sieraden ontstaan.

Er zijn verschillende opties voor het volgen van een workshop. U maakt samen met de goudsmid van Spoenk een ontwerp. Tijdens dit proces geeft u aan of u het sieraad helemaal zelf wilt maken of dat u een deel van het sieraad zelf wilt maken en de rest aan de goudsmid over laat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zelf zetten van een edelsteen of diamant, zelf de oppervlaktebewerking toepassen of zelf de basis of een onderdeel maken. Wanneer het ontwerp duidelijk is volgt een berekening van de materiaalkosten. Ook wordt het tarief met u besproken. Omdat iedereen een eigen werktempo heeft kunnen wij pas tijdens de lessen een indicatie geven van het totaal aantal lessen.

Heeft u vragen of wenst u een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met ons op.

Spoenk-Goudsmid Zeehaenkade 50, 3526LC Utrecht

M: info@spoenk-goudsmid.nl T: 06-49008890