Over Spoenk

In het atelier van SPOENK in Utrecht ontwerpt en maakt goudsmid Jacqueline Rodenburg sieraden van goud en zilver, maar ook edelstenen en parels kunnen worden gebruikt. 

In mijn atelier maak ik ontwerpen in opdracht, doe reparaties en vermaken, maar heb daarnaast ook nog een eigen collectie. Omsmelten van goud of sieraden is ook mogelijk.

SPOENK is opgezet door mij, Jacqueline Rodenburg. Ik heb de 4-jarige opleiding tot Goudsmid aan de Vakschool Schoonhoven gedaan. Ook ben ik Nederlands Edelsteenkundige (register Dutch GemmologicaI Institute).

Het opzetten van SPOENK is als een droom die uitkwam; het opzetten van mijn atelier, waarbij ik mijn eigen creatieve ideeën kan uitwerken. Zelf, in samenwerking met mijn klanten, iets moois voor hen creëren en maken. Ik ben goed in het uitwerken van unieke ontwerpen. Een tevreden klant geeft mij een gelukkig gevoel. Het werken met mooie materialen (echte parels en echte edelstenen) vind ik belangrijk, want SPOENK is puur.

Prestaties

Ook in de sieradenwereld worden wedstrijden en exposities gehouden, prijzen uitgereikt, stukken geschreven en boeken uitgegeven.

Ook Jacqueline heeft er in haar nog relatief korte periode als goudsmid al een aantal op haar naam staan. Met haar meesterstuk, “Le petit lière” werd ze genomineerd door de vakjury.

Deze heeft in het Zilvermuseum te Schoonhoven gelegen en is bij een aantal evenementen aanwezig geweest zoals de sieradenbeurs “Meesterlijk” (in de westergasfabriek in Amsterdam), op “De Nacht van het Zilver 2016” (in Schoonhoven) en de jubileumexpositie in “Galerie Zone” te Leiden.

Daarnaast is Jacqueline ook te vinden in het jaarboek van Contemporary Jewellery 2016 en heeft ze deelgenomen aan exposities in Barcelona en München.

En last but not least is Spoenk nu ook geregistreerd Fairtrade-Goudsmid bij Max-Havelaar.

Spoenk-Goudsmid Zeehaenkade 50, 3526LC Utrecht

M: info@spoenk-goudsmid.nl T: 06-49008890